Veien mot en grønnere fremtid

Vi lever i en hektisk tid hvor utsagn som «tidsklemma» og «døgnet har ikke mange nok timer» er velkjente begrep. I Lerøy har vi stort fokus på at god og sunn hverdagsmiddag kan lages kjapt og krever liten innsats, men visste du at vi hele tiden også jobber for at emballasjen produktene kommer i skal bidra til en enklere, bedre og grønnere hverdag for deg som forbruker?

Det er ingen tvil om at nordmenn har blitt flinkere til å resirkulere de siste årene. Dette er mye takket være økt fokus på resirkulering og gjenvinning i samfunnet, men også fordi kunnskapen er mer tilgjengelig for forbrukeren.

Over 90 prosent av alle metallbokser gjenvinnes

Lerøy har tidligere, i samarbeid med Norsk gjenvinning, utviklet kampanjen «Til låns» som skal være med på å endre folks søppel- og kildesorteringsvaner. Her slår vi et slag for aluminiumsformer, som blant annet brukes til store deler av våre fiskeprodukter i butikk. Tall fra Norsk metallgjenvinning viser at mer enn 90 prosent av alle metallbokser blir til nye metallprodukter.

Videre ble det i 2019 gjenvunnet bortimot 2000 tonn mer metallemballasje enn i 2018. Disse tallene forteller at vi har kommet langt og at metallemballasjen på våre produkter nærmest kan leve i det uendelige hvis du som forbruker fortsetter å levere emballasjen til gjenvinning.

Les også: Denne emballasjen kan vare evig

Det er likevel en lang vei å gå både når det kommer til samfunnsomstilling og innovasjon. Her er det helt nødvendig at dagens næringsliv hele tiden er proaktiv og åpen for å kontinuerlig omstille seg etter beste evne. Lerøy tar miljøutfordringene på alvor og jobber systematisk for å finne stadig mer bærekraftige løsninger som kan skape en enda bedre morgendag.

Les også: Slik resirkulerer du produktemballasjen vår

Fra plast til tang

Programmet 2030 Bergen arrangeres årlig og har som mål å innovere for en fossilfri fremtid. Her formidler næringslivet sine hodepiner som trenger en løsning før de kan bli fossilfrie, og et team med kloke hoder går sammen for å løse sine utfordringer i en innovasjonskonkurranse. I november 2020 vant Lerøy sitt team programmet med sin prototype på bærekraftig emballasje. De så på muligheter for at tareplast kan erstatte konvensjonell plast i emballasjen.

Gjennom selskapet Ocean forrest samarbeider Lerøy og Bellona om å produsere tare.

– Vi er imponert over hva teamet oppnådde på en så kort periode, og ikke minst måten de samlet inn informasjon og samarbeidet på. Lerøy har derfor valgt å invitere teamet til en nærmere studie som en utvidelse av programmet, og i dette første trinnet er hensikten å få mer innsikt i mulighetene for å bruke egenprodusert tang som en komponent i emballasjen, sier kategorisjef for Norge, Gunn Kristine Sekse, i Lerøy. Norge.

Forrige
Forrige

M/Tr Kongsfjord på prøvetur